Проверка на реални километри

Тук ще качваме видео клипове на автомобили с превъртяни километри проверени от нас.

Защо е важно да проверим дали колата е на реални километри?

В България по-голям процент от пазара на автомобилите е този за коли втора ръка. Това от своя страна няма как да остане незабелязано от търговците и те правят всевъзможни опити за "възродят" старите автомобили, които след това продават на по-високи цени. Един от триковете, изповядван в повечето автокъщи е така нареченото превъртане на километража. Има и друга уловка с въпросното превъртане! Не само нашите търговци са се сетили за този трик, което означава, че и при вкарване на автомобилите, те вече са с превъртян километраж. Важно е да се предпазите от тези неща и да си осигурите автомобил на реални километри, който ще Ви върши работата, която искате. Затова бъдете внимателни и направете оглед на кола преди покупка за да сте сигурни, че няма да бъдете измамени!

Проверка на километри Mercedes c-class w204 

Проверка на реални  километри БМВ  Х5 2009г 

Защо трябва да проверим за реалните километри?


- Всеки трябва да има съмнения по автомобила, който закупува. В противен случай търговците ще усетят наивността у купувача и ще "пробутат" стоката, която не се купува, за да се отърват от нея.
Трябва да знаем реалните километри на автомобила поради няколко причини. Една от тях е, че при повече навъртени километри двигателя на автомобила вече е доста натоварен и може да се очаква повреда в него, както и по други компоненти на автомобила. В следствие на този факт трябва да знаем, че цената съответно спада и така може да се възползваме от автомобила на по-ниска цена.
Износването на гумите също е компонент, който е засегнат от превъртането на километража. Обикновено всеки търговец казва или пише в обявата, че гумите не са износени, че са нови и т.н. Бъдете скептични към тези писания! При оглед на кола е хубаво да зададете и някой друг въпрос относно километрите на автомобила, дали са превъртани и други касаещи въпросното превъртане.

По какво да познаем, че километража може да е превъртан?


- износване на волана (освен ако не е сменен);
- износен скоростен лост (по топката на лоста);
- износените гуми на педалите;
- шумове от двигателния отсек;
- ръжда по ходовата част на автомобила;
- износен и накъсан интериор;
- износени спирачки;

Как може да проверим реалните километри на автомобила?
- Проверката на реалните километри може да стане чрез компютърна диагностика. Мнозина смятат, че това е надежден начин, който може да Ви даде реалната картина за навъртените километри. Търсете оторизиран сервиз където да направите компютърната автодиагностика, така че да сте сигурни за качеството на услугата.
Автомобилите след 2007 година притежават устройства по които лесно може да се установят километрите и ако купувате такъв автомобил няма от какво да се притеснявате с разбирането на километрите. Тези устройства обаче ги няма при по-старите модели и това до някаква степен представлява трудност за специалистите, но винаги има възможност особено в професионалните сервизи за компютърна диагностика.

За вашите нужди:
- Ако имате нужда от направата на компютърна диагностика за установяване на реалните километри на автомобила, то вие може да потърсите услугите на професионален сервиз за извършване на такъв тип диагностика.
- При проблеми с избора и огледа на автомобил е добра идея да потърсите услугите на компания за предварителен оглед на автомобил, която ще Ви предостави специалист, който да присъства с вас на покупката на автомобила.

Преглед на кола преди покупка

Преглед на кола преди покупка е услуга създадена за хора искащи да се сдобият с автомобил втора употреба и той да е в добро състояние. За целта ние имам специализиран екип от механици с дългогодишен опит в диагностицирането и техническа проверка на автомобил. Доверете се на опита!
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram