февруари 12, 2021

Какво да изберем - лека кола или миниван?

Правилният избор на автомобил е много важен, тъй като такъв вид покупка не е шега работа и тя спада към дългосрочните покупки, които трябва да предвидим предварително. Когато купувате автомобил трябва да търсите в него следните неща - безопасност, надеждност, комфорт, големина на багажника и рентабилност. В тази статия ще обсъдим леките коли и миниваните и кое е по-добре да си купим при възможност за избор между двете разновидности.

Избор на Миниван

Този вид автомобили се характеризират с висок таван и просторен интериор, който дава възможност да се превозват различен брой пътници и товари. Обикновено миниваните се купуват от семейства, които обичат да пътуват и прекарват време заедно на път. Миниваните и техният интериор предлагат лукс, който рядко се среща при някои автомобили и това е един голям плюс за купувачите им.

Предимства на миниваните

- просторният интериор, който позволява правенето на модификации по него, за да могат да сядат до 7 души.
- големият багажник на този тип автомобили е безспорно едно от предимствата, които притежава.
- възможност за превоз на големи и обемни товари без никакъв проблем.
- добра видимост за шофьора както през предното, така и през задното стъкло на автомобила.

Недостатъци на миниваните

- голяма продължителност на затопляне на кабината през студените месеци на годината.
- големите размери на автомобила влияят отрицателно на маневреността в градски условия.
- когато багажникът е пълен, видимостта е намалена.

Избор на лека кола

Тук отново при покупката на такъв вид автомобил купувачите се стремят да са спазени следните 3 неща - надеждност и сигурност на автомобила; евтини цени на обслужване, лесна за ремонт пригодност. Обикновено леките автомобили се купуват за цели свързани с битови нужди, кратки пътувания без продължителен престой в автомобила и градски нужди.
Като предимства за леките автомобили можем да изтъкнем ниското тегло, което от своя страна не натоварва компонентите по окачването, ниския разход на гориво, маневреността в градски условия и рядкото посещение на сервизи с цел поправки по автомобил (тук всичко зависи от това как собственика се "държи" с автомобила си).

Направете правилен избор при покупката на автомобил. Ако трябва преди покупката се посъветвайте с някого, който разбира от автомобили, за да бъдете сигурни (въпреки че сигурност при покупка на автомобил втора ръка НЯМА). Наслаждавайте се на новата придобивка след като я вземете, поддържайте колата си в добро състояние и това ще Ви помогне много с продължителността на живота й.

За вашите нужди:
- При нужда от помощ при избора на автомобил, вие може да потърсите услугите на компания за оглед на автомобил преди покупка, която ще изпрати специалист, добре разбиращ от автомобили и покупката на правилния такъв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Преглед на кола преди покупка

Преглед на кола преди покупка е услуга създадена за хора искащи да се сдобият с автомобил втора употреба и той да е в добро състояние. За целта ние имам специализиран екип от механици с дългогодишен опит в диагностицирането и техническа проверка на автомобил. Доверете се на опита!
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram