януари 28, 2021

Избор на автомобил до 3000 лева

Важното при закупуването на автомобил е да се насочите основно към бюджета, с който разполагате. Няма значение на каква възраст сте и откъде ще финансирате покупката на автомобила е важно да не натоварвате бюджета си с цени, които не отговарят на качеството, което има колата. Насочете се към правилният модел и потърсете както в интернет, така и по автокъщите за този модел и за тази сума, която може да отделите.

Съвети при покупката на автомобил с определен бюджет

Винаги при покупка на автомобил с наличието на по-малък бюджет е важна сигурността на шофьора и пътниците, които ще пътуват с него. Когато търсите автомобил до 3000 лв е възможно да се наложи да пренебрегнете сумата за покупката. Изключително важна е сигурността и когато става въпрос за покупката на автомобил за тинейджър, който е все още неопитен и при една грешка може да се случат много неща, след които последствията са необратими.

Интериора също е от значение при покупката на автомобил с ограничен бюджет. Лошата поддръжка на автомобила отвътре е знак за немарливост и ако видите автомобил с лош, изпокъсан и зле миришещ интериор - не го купувайте!

Преди покупката на автомобила до 3000 лева е важно и да се поинтересувате какви данъци ще трябва да плащате за всяка година, какъв разход на гориво прави автомобила както в градско, така и в извънградско пространство.

Ако Ви се хареса автомобил, който е доста под поставената цена от 3000 лв, то е хубаво да се поинтересувате какви са недостатъците му, какво трябва да поправи след покупката му и на последно място да се консултирате с някого, който разбира от автомобили и може да Ви даде реална информация за нещата по автомобила.

Ако мислите, че няма да се справите с всичко това, то вие може да повикате приятел, роднина или дори представител от компания за оглед на автомобили, който да е с вас при огледа на всички харесани автомобили, да Ви дава съвети, да комуникира с вас и накрая да направи правилният избор, така че вие да имате перфектния автомобил, закупен с бюджета, който искате.

Какви автомобили можем да си купим с бюджет от 3000 лева?

 • Ауди А4
 • Фиат Панда
 • Форд Фиеста
 • Пежо 206
 • Пежо 307
 • Алфа Ромео 147
 • Ауди А3
 • Голф 4
 • БМВ 316
 • БМВ 320
 • Хонда сивик
 • Тойота Йарис

Разбира се има стотици други автомобили, които могат да се видят в интернет и авто къщите, но тези 10 са едни от най-разпространените при търсене за автомобил до 3000 лева.

Като последен съвет можем да Ви кажем, че закупуването на вече регистриран автомобил е предимство, защото ще си спестите някой друг разход по регистрирането на автомобила в КАТ. Автомобилите с десен волан не са за предпочитане, защото нашите пътища не са чак толкова пригодени за такъв тип движение на такива автомобили.

За статията е използван източник на информация за цени и снимки един от най-големите Български сайтове за продажба на автомобили, а именно: cars.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Преглед на кола преди покупка

Преглед на кола преди покупка е услуга създадена за хора искащи да се сдобият с автомобил втора употреба и той да е в добро състояние. За целта ние имам специализиран екип от механици с дългогодишен опит в диагностицирането и техническа проверка на автомобил. Доверете се на опита!
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram