май 27, 2021

Как да изберем точната кола за нас?

В България основно се купуват и продават автомобили на старо, а именно коли втора, трета ръка. Това не е нещо необичайно, но трябва да се внимава при избора на кола на старо. В тази статия ще научите няколко съвета, които биха ви били от помощ при закупуването на автомобил. Не е лесно да се купи кола, въпреки че у нас е пълно с автокъщи. Това е така, защото повечето от автомобилите са некачествени или пък са твърде скъпи за модела и годината си.

Какво ще ни каже продавача на автомобила?

Първото правило при купуването на кола е да не се доверявате още на първия продавач или на първата автокъща, която посетите. Всеки, при когото отидете за покупка на автомобил ще започне да ви уверява, че неговите автомобили са най-добрите, без забележки, без никакви проблеми и едва ли не са чисто нови, въпреки че са карани доста години. Повечето от продавачите ще ви наговорят какво ли не още за неговият бизнес и неговите коли, но това е често срещана практика.

търговец на коли

Като съвет тук можем да ви дадем следното: Намерете търговец, който внася коли от доверени и коректни дилъри на коли. В тези случаи няма да бъдете излъгани и ще останете доволни от закупената кола. Тя може да струва малко повечко от другите, но поне ще знаете за качеството й.

Трябва да знаете какво търсите!

Винаги когато търсите нещо и знаете какво искате, то вие много по-лесно ще намерите точната кола. На първо място трябва да сте наясно с марката и дори модела, който искате. След това е хубаво да имате представа за средствата, които бихте отделили за този автомобил. Така търговеца ще знае какво да ви предложи и вие ще намерите колата си много по-бързо.

колко да струва колата ни

На последно място може да поставите вашите изисквания за цвят, мощност на автомобила, вид на двигателя наличието на екстри. Тези "претенции" са също от значение, но те по-трудно могат да се комбинират с основните такива. Затова вие ще трябва да направите компромис за някои неща!

правилната кола при покупка

Уверете се в състоянието на колата

Ето, че стигнахме и до самия автомобил. Състоянието му е едно от най-важните неща, на които трябва да се обърне внимание. На външен вид може да ви хареса всичко, вътре може всичко да е перфектно, но под капака се крие цялата истина. Ако мислите, че няма да се справите сами с покупката на кола, то вие може да потърсите компания за предварителен оглед на кола преди покупка. По този начин ще се подсигурите и ще знаете, че сте закупили точната кола за вас.

Ако обаче не ви се харчат пари за повикването на специалист от такава компания, вие може да се консултирате с приятел, роднина или дори с човек, работещ в автосервиз и има познания за автомобилите.

При проблеми с електрониката на автомобила, вие може да потърсите фирма за компютърна автодиагностика, която да реши всичките ви проблеми с електрониката на новата кола.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Преглед на кола преди покупка

Преглед на кола преди покупка е услуга създадена за хора искащи да се сдобият с автомобил втора употреба и той да е в добро състояние. За целта ние имам специализиран екип от механици с дългогодишен опит в диагностицирането и техническа проверка на автомобил. Доверете се на опита!
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram