юли 31, 2021

Оглед на автомобил преди покупката

Никъде не пише колко време трябва да се кара един автомобил, но стане ли време за по-сериозна поправка, то времето за смяна е настъпило. Избора на автомобил може да е лесна задача, ако той е чисто нов, но ако е втора ръка, то тогава ще трябва да се направи оглед на автомобила. Този оглед може да го направите сами, с приятел, с роднина или пък със специалист от копания за преглед на кола преди покупка. А ето и няколко съвета, ако правите огледа сам или с приятел.

Колко голям да бъде автомобилът?

Това зависи от няколко неща като: за какво ще се ползва колата, в какви условия ще се кара и каква кола сте карали преди това. Ако автомобилът ще се използва за работа и за прекарване на работни материали, то ще е добре да си закупите кола с по-голям и обемен багажник.

При нужда от автомобил за движение в градски условия, то вие може да си купите малка и икономична кола, която е маневрена и може да се "промушва" навсякъде. Ако предишната ви кола е била голяма, то вие няма да имате проблем с покупката и шофирането на по-малка, но ако е обратното, ще имате известни затруднения отначало, но това е нормално.

На какво гориво да бъде новата ни кола?

Това е вечният въпрос, по който се водят стотици спорове от всички шофьори. Всеки е фен на определено гориво по различни причини. В момента можем да видим как всички горива поскъпват и то не с малко. Най-евтина остава газта, но тя крие много опасности. Поставянето на газова бутилка трябва да е направено от специалист, който разбира от работата си. Тя трябва да е вписана и да фигурира, защото при ГТП, трябва да се знае всичко.

Бензинът си е класиката в жанра! Не можем да кажем дали бензиновите коли са по-предпочитани от дизеловите, но определено доста от шофьорите предпочитат тях. Бензинът в момента като цена е равен с дизела и това не трябва да бъде фактор при избора. Стигнахме и до дизела. В последно време се говори, че дизеловите автомобили ще бъдат спирани в цяла Европа, но това не трябва да ви притеснява, защото според нас няма да стане скоро.

А електрическа кола ще питате вие? За тях е хубаво да се консултирате със специалисти в тази сфера на автомобилостроенето и да разберете за всички плюсове и минуси, защото там нещата са по-сериозни.

Какво друго трябва да огледаме при покупката на кола?

Изключително важно е да се види всичко под капака, защото там е сърцето на автомобила. След това е външният вид, интериора и всичко останало, което ви интересува.

Хубаво е да попитате кога са сменявани консумативи по-автомобила, дали той е удрян или пък дали да сменяни някои части и защо. Много хора биха ви казали, че с покупката на кола си трябва и доза късмет, но ние ще ви кажем и, че си трябва качествен оглед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Преглед на кола преди покупка

Преглед на кола преди покупка е услуга създадена за хора искащи да се сдобият с автомобил втора употреба и той да е в добро състояние. За целта ние имам специализиран екип от механици с дългогодишен опит в диагностицирането и техническа проверка на автомобил. Доверете се на опита!
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram