февруари 3, 2023

Съвети при покупката на работна кола

Преди покупката на каквато и да било кола е нужно да се състави план, който да се следва и по-този начин всичко да е наред. При покупката на кола е важно да се вземат в предвид желанията на човека, който ще я ползва или пък на други, които ще вършат някаква дейност с нея.

Днешната статия ще бъде свързана с няколко съвета, които ще ви бъдат от полза с купуването на работна кола за вашата фирма, магазин или пък лични нужди. Също така, ако мислите, че ще ви трябва да професионална помощ при огледа на колата, то вие може да я откриете при специалисти от компания за оглед на кола преди покупка.

Разход на гориво

Какъв е разхода на гориво е може би най-често задаваният въпрос при огледа на колата преди нейната покупка. Няма шофьор, който да иска висок разхода на гориво без значение от това колко евтино или скъпо е горивото у нас.

При работните автомобили този фактор също е водещ, но ако колата е по-голяма, то е нормално и разхода да бъде по-голям. Има една "златна среда" на разход, която се формира от големината на автомобила и къде ще се шофира той. Ако тази среда я има и в харесаната от вас кола, то вие спокойно може да я считате за точната.

Големина на багажника

Щом колата ще бъде товарна, значи трябва да има и голям багажник за всичките материали или други консумативи, които ще бъдат превозвани. Големите багажници и многото свободно място в една кола дават спокойствие на шофьорите, че могат да натоварят всичко без да се притесняват. Затова ви съветваме… щом ще купувате работен автомобил, то нека той има голям багажник и повече място за товари.

Здравина на двигателя

Предполага се, че работната кола ще се кара много повече от всеки един автомобил, движещ се по пътя. В такъв случай ще е добре двигателя на автомобила да бъде здрав, да не е от проблемните двигатели и най-важното да не гори масло. Всичко това може да се провери лесно при огледа и с направата на тест драйв, който да покаже да евентуални проблеми в "сърцето" на колата.

Може предварително да се поинтересувате в интернет или да се консултирате с някого за това коя марка и кой модел са подходящи за работна кола. Ясно е, че ще получите много различни мнения, но след като ги обобщите ще може лесно и бързо да вземете решение.

Евтина поддръжка

Поддръжката при всеки един автомобил е неизбежна част от неговото правилно функциониране. Обикновено смяната на масла, филтри и други неща се прави на изминати километри, но при работните коли може по-често да ви се налагат тези дейности. Затова потърсете кола, чиято поддръжка е евтина и има много резервни части на пазара за нея. Така ще улесните процеса по поправянето и ще спестите доста средства.

Като последно ще ви посъветваме да се обърнете и към сервиз, който да извърши компютърна автодиагностика, за да сте сигурни, че колата която купувате е изправна, няма да ви остави на пътя и след това да давате луди пари за нейния ремонт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Преглед на кола преди покупка

Преглед на кола преди покупка е услуга създадена за хора искащи да се сдобият с автомобил втора употреба и той да е в добро състояние. За целта ние имам специализиран екип от механици с дългогодишен опит в диагностицирането и техническа проверка на автомобил. Доверете се на опита!
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram