септември 30, 2022

Трябва ли да направим предварителен оглед на колата, която ще купим?

Може би много от хората не са запознати с това какво точно е предварителният оглед преди покупката на кола и затова на първо място ще разясним това. Най-просто казано, предварителният оглед на кола преди покупка се прави с ясната цел да се установи моментното състояние на колата, която ще купувате.

Има много неща, които могат да се кажат по повод този тип оглед, но ние в тази статия ще заговорим само за най-важните моменти от него. Всеки шофьор, който ще си купува нова кола трябва да знае на какво точно да обърне внимание преди покупката, колко време трябва да отдели за огледа и към кого може да се обърне за помощ, ако не може да се справи сам.

Винаги ли преди покупка трябва да се прави оглед?

Няма как да убедим всеки един от вас, че предварителният преглед на кола е важно начинание, което не само би ви помогнало, но би ви спестило и доста средства след самата покупка. Не винаги е нужно да се прави оглед на колата, но това е така в случаите когато я купувате от свой приятел или пък близък. В тези моменти се смята, че всичко ще ви бъде казано и нищо няма да бъде спестено от към проблеми по колата.

Ако обаче ще купувате кола от някой непознат или пък от автокъща, то предварителният оглед може да се каже, че е задължителен. Не си заслужава да поемата риска и да не го направите, само защото не искате да губите време. По-добре е да загубите малко време, но да се уверите в състоянието на автомобила, който ще купувате и да не харчите пари след това за излишни ремонти.

Колко време да отделим за предварителния оглед?

Няма точно определено време, което трябва да покриете, за да се каже, че огледа на колата е бил "успешен". Може да отидете и за 10 минути да разберете, че автомобила не става за вас, но може да отидете и за един час, след който да сте се уверили, че колата е супер и ще ви свърши работа.

За да разберете в какво състояние е колата не става само с говорене или писане по социалните мрежи. Нужно е да отидете на място, да видите външността на автомобила, да се уверите, че той работи правилно и прочетеното в онлайн обявата е така и няма премълчани проблеми.

На какво точно да обърнем повече внимание?

Съветваме ви на първо място да погледнете работата на двигателя и на всичко друго, което се намира под капака. Смело можем да кажем, че там е сърцето на всяка кола. Не правете грешката да се вторачвате само в това как изглежда колата отвън и отвътре! Не казваме, че екстериора и интериора не са от значение, но има и по-важни от тях компоненти.

Също така трябва да обърнете внимание на скоростната кутия, която се предполага, че трябва да работи без никакви проблеми и скоростите да могат да се превключват плавно и без затруднение.

Други неща, на които също е добре да обърнете някакво внимание са наличието на ръжда, паленето, електрониката, горивната система, окачването и т.н.

От кого да потърсим помощ с предварителния оглед?

Най-добрата и професионална помощ, която може да получите е тази от компания за предварителен оглед на кола преди покупка. В тази компании работят специалисти и консултанти, които се заемат с вашите желания, които има предоставите и могат да ви насочат към точната кола за вас.

Също така може да поискате и някой специалист да ви придружи на самият оглед. По този начин ще знаете, че освен вашето мнение има и друго такова, което още повече дава сигурност и надежда при покупката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Преглед на кола преди покупка

Преглед на кола преди покупка е услуга създадена за хора искащи да се сдобият с автомобил втора употреба и той да е в добро състояние. За целта ние имам специализиран екип от механици с дългогодишен опит в диагностицирането и техническа проверка на автомобил. Доверете се на опита!
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram